OM SENNHEISER

Sennheiser Group

Sennheiser grundades 1945. I dag är vi fortfarande ett oberoende familjeägt företag, och med våra tre affärsenheter Pro Audio, Business Communication och Neumann, är vi ett av de ledande företagen inom professionell ljudteknik. Sedan 2013 leder Daniel Sennheiser och Dr Andreas Sennheiser Sennheiser Group i tredje generationen. Vårt huvudkontor ligger i Wennebostel i Wedemark nära Hannover i Tyskland.

Sennheiser Consumer Business förvärvades i mars 2022 av Sonova, en ledande leverantör av hörselvårdslösningar, och kommer att fortsätta att verka under varumärket Sennheiser.

I Sennheiser Group ingår

 • Sennheiser electronic GmbH & Co. KG, Wedemark (Tyskland)
  Mikrofon- och monitorsystem, konferens- och informationsteknik, hörlurar för professionellt bruk, streaming och 3D-ljudteknik.
 • Georg Neumann GmbH,Berlin (Tyskland)
  Mikrofoner och monitorhögtalare, hörlurar för professionellt bruk.
 • Sennheiser Streaming Technologies, Wedemark (Tyskland)
  Utveckling av innovativa streaminglösningar
 • Dear Reality, Düsseldorf (Tyskland)
  Programvara för 3D-ljud för VR/AR-appar och flerkanalsmixning
 • Sennheiser Entwicklungs GmbH, Wedemark (Tyskland)
  Utveckling av professionella ljudprodukterStarka varumärken för imponerande ljudupplevelser

För oss kretsar allt kring unika ljudupplevelser: på scen, i mötesrum och föreläsningssalar samt i studion. Alla varumärken inom Sennheiser Group står för detta löfte:

 

AMBEO representerar 3D-ljud i Sennheiser-världen. AMBEO erbjuder lösningar som sträcker sig över inspelning, mixning, bearbetning och uppspelning, vilket gör det till en helhetslösning för både ljudexperter och ljudälskare. För oss är AMBEO banbrytande eftersom framtiden för ljud är tredimensionell. 3D-ljud ger lyssnaren känslan av att vara helt omgiven av ljudet. När personer upplever AMBEO förändras deras uppfattning om ljud för alltid – lika drastisk som utvecklingen från mono till stereo.