MK-serier

Överraskande talanger. Rätt mikrofon för dina inspelningar.

Det spelar ingen roll om du ska spela in en idé till en låt eller en bra demo hemma eller om du siktar på att uppnå hög upplösning och precision för en studioinspelning. Oavsett din inspelningssituation, med de två högkvalitativa MK-kondensatormikrofonerna kan du vara säker på att din talang kommer fram. MK-4-serien är exceptionellt enkel att använda, medan MK-8 är ett mångsidigt verktyg som ger dig tillräckligt med utrymme för kreativ ljuddesign.

Alltid rätt val

MK-serien möter alla krav som du kan tänkas ha. För alla dem som vill göra ljudinspelningar av hög kvalitet erbjuder MK 4 studioljud till ett förvånansvärt lågt pris. MK 8 däremot erbjuder en rad olika alternativ för att forma ljudet för ljudexperter. Båda mikrofoner är idealiska för sång, som overhead, liksom för akustiska gitarrer. Dessutom har MK 4 blivit en klar favorit för många ingenjörer när det gäller gitarrförstärkare. Den justerbara MK 8-mikrofonen samarbetar exceptionellt bra med pianon, orkestrar och som instrumentmikrofon.

Alltid rätt val

Ren och robust

Kombinationen av en elastisk kapselhållare och valbara filter minskar inverkan av strukturellt brus och egenbrus till ett minimum. MK-mikrofoner har ett lågt egenbrus och en maximal ljudtrycksnivå på 140 dB. Det förvandlar dem till sofistikerade lyssnare som levererar skarpa signaler, även vid bred dynamik och källor på höga volym.

Ren och robust

Kraftfull värme

Båda MK mikrofoner har 24-karat, guldpläterade 1" membraner som ger dig ett ljud som endast äkta kondensatorkapslar ger. Ett ljud som är varmt, kraftfullt och högupplöst över hela frekvensspektrumet. De finaste nyanserna i sång, tal och instrument behåller sin naturliga form.

Kraftfull värme

Robust följeslagare

Trots deras detaljerade och fina studioljud är MK-mikrofoner otroligt robusta verktyg. Kompakt elektronik, överlägsna material och hölje i pressgjuten zink gör MK till en perfekt partner för inspelningar i tuffa miljöer.

Robust följeslagare

MK 4

Plug and Play: Inga krusiduller - rent, klart ljud

MK-4 avstår från teknisk extravagans, istället fokuserar den på bästa möjliga ljudkvalitet. En äkta kondensator, ett stort membranmikrofon som erbjuder ett kraftfullt men ändå varmt ljud, vilket är både direkt och tätt med fin upplösning i diskanten. MK-4 har utvecklats för professionella användare för projektstudio. Men den är lika väl lämpad för andra inspelningsmiljöer och är tillräckligt robust för användning på scenen. Mikrofonen kombinerar de viktigaste egenskaperna för en bra studiomikrofon med ett attraktivt pris - det gör den extra intressant för hemmastudion och hobbymusiker. De finaste ljudstrukturerna upplösas väl, medan ljudet som kommer från sidorna plockas upp utan "infärgning", utan att påverkar den allmänna ljudkvaliteten. Dessutom har mikrofonen en mycket harmonisk utstrålning med ett livligt mellanregister och är mycket detaljerad i basregistret. Samtidigt är den typiska kardioida dämpningen relativt frekvensoberoende - det är ganska ovanligt för en mikrofon med stor membran.

Plug and Play: Inga krusiduller - rent, klart ljud

MK 8

Justera och forma: Ett mångsidigt verktyg för erfarna proffs

MK-8 är ett raffinerat verktyg för ljudtekniker som söker ytterligare inställningsalternativ. Den har fem valbara riktningskarakteristiker (rundupptagande, bred-kardioid, kardioid, super-kardioid, åttakopplad) och är försedd med låga cut/roll-off filtrar, samt en trelägesbrytare. Baserat på Sennheiser sofistikerade serie av stora membran-kondensatorer, erbjuder MK 8 en definierad bas, vackra runda mellanregister och en öppen diskant. MK 8 är direkt och harmonisk och levererar ett fint upplöst och mycket musikaliskt ljud. Särskilt professionella användare kommer uppskatta dess mångsidighet – den kan i princip möta alla tänkbara inspelningssituationer.

Justera och forma: Ett mångsidigt verktyg för erfarna proffs

Newsletter subscription