Sennheiser USA

Nyckelfaktorer för Sennheisers framgång i USA

Artister som Beyoncé, Pink, Katy Perry, Seal och Celine Dion litar på våra mikrofoner för att presentera sina kända röster på det mest naturliga, verklighetstrogna sättet som är tekniskt möjligt. Större film-, radio- och teaterproduktioner producerar sitt ljud med vår ljudteknik. Även primetime TV-program såsom American Idol och Dancing with the Stars litar på Sennheiser. Vi fokuserar inte bara på konstnärer som spelas i topplistan, i samma omfattning stödjer vi unga och nyligen upptäckt talanger inom alla musikgenrer. Våra kunder vet att vi kan erbjuda den bästa lösningen inom alla användningsområden, för alla miljöer och vi kan möta alla krav. I USA sträcker sig vårt produktutbud långt utanför Sennheiser mikrofoner och hörlurar. Vi säljer även också andra premiumvarumärken såsom Neumann mikrofoner. Alla dessa märken erbjuder innovationer inom sina respektive segment och har bidragit till Sennheisers rekordtillväxt av omsättningen i USA under de senaste 20 åren.

Vår styrka

Våra framgångar har resulterat i många internationella utmärkelser vid upprepade tillfällen, bland annat Scientific and Engineering Award, en Grammy och en Emmy.

Vad vi älskar

Över 120 anställda arbetar i våra amerikanska kontor och strävar efter att uppnå de högsta standarder för ett perfekt ljud genom att lyssna och uppfylla våra kunders individuella behov och krav. Vi älskar att samarbeta nära våra kunder: via vårt serviceteam, via telefon från vårt kundcenter eller på plats vid konserter, ljudproduktioner och konsumentevenemang. Endast genom dessa direkta och täta kontakter kan lära oss mer om våra kunders verkliga behov även i fortsättningen och leva upp till vår vision att erbjuda enastående ljudupplevelser som uppfyller alla individuella krav och behov.

Alla dessa framgångar skulle inte vara möjliga utan ett team som verkligen brinner för ett perfekt ljud och som verkligen praktiserar denna passion. Många av våra medarbetare har sin bakgrund inom professionell ljudteknik eller har varit musiker själva innan de kom till Sennheiser. Många av oss är fortfarande engagerad i sin passion för musik som en hobby, spelar i ett band, spelar in sin musik i hemstudio eller tillhandahåller ljudtjänster för lokala arrangörer. På vårt huvudkontor i Old Lyme i Connecticut är vi mycket stolta över att våra talanger, vår passion för det perfekta ljudet och våra jämt pågående tekniska förbättringar har belönats med personlig framgång för våra medarbetare och för Sennheiser.

Våra rötter

Idag har Sennheiser fler än 2.100 anställda i över 90 länder. Vårt globala huvudkontor ligger i Wennebostel, Tyskland, en liten by nära den nordtyska staden Hannover. Våra produktionsanläggningar i Wennebostel uppfyller de högsta tekniska standarder för produktion av mikrofoner, trådlös överföringsteknik, konferens- och guidesystem, headset till flygindustrin, högkvalitativa hörlurar, givare och monitoring system.

Här är vi hemma

Sennheiser produkter har funnits på den amerikanska marknaden sedan början av 1960-talet. Distribution sköttes först av fristående distributörer. År 1991 etablerade Sennheiser sitt amerikanska huvudkontor - Sennheiser Electronic Corporation - i kuststaden Old Lyme i Connecticut. Utifrån det strategiska läget mellan New York och Roston hämtar våra team sin inspiration för att kunna erbjuda det perfekta ljudet till våra kunder, varje dag, varje minut, året om.