Skip to Content
Sennheisers nya IE 600 bryter ny mark för neutral ljudåtergivning
tillbaka

Sennheisers nya IE 600 bryter ny mark för neutral ljudåtergivning

Exceptionellt ljud in i minsta detalj - Sennheiser IE 600 kompletterar företagets serie med in-ear-hörlurar för de riktiga finsmakarna

Stockholm, 2 mars, 2022 – För sofistikerade audiofiler har även de allra minsta detaljerna betydelse. Med nya Sennheiser IE 600 börjar lyssningsglädjen på atomnivå i de specifika materialen som används för att skapa dess stryktåliga hörlurshöljen, samtidigt som noggrant hantverk och finjustering säkerställer ett utsökt naturligt ljud.

Story image

Höljena till IE 600 är tillverkade genom en patenterad process för 3D-utskrifter. Materialet är amorft zirkonium ZR01, en metall med en glasliknande atomstruktur som ger den tre gånger högre hårdhet och böjmotstånd jämfört med högpresterande stål. Ett av få andra områden där den amorfa metallen ZR01 zirkonium används är inom flyg- och rymdindustrin, till exempel i borrhuvudet på NASA:s Mars Rover, där extrem hållbarhet under extrema förhållanden krävs. Genom ett antal olika behandlingsprocesser skapas en vacker ytfinish som är mycket tålig mot både korrosion och repor. Den tåligheten gör att IE 600 håller i flera år med bibehållen snygg finish.

​IE 600 är dessutom ett resultat av den minutiösa tillverkningsprocessen som kännetecknar Sennheisers IE-familj med audiofila hörlurar. De är designade i Tyskland och tillverkas enligt de allra högsta standarderna vid Sonova Consumer Hearings toppmoderna produktionsanläggningar på Irland. Tillverkningsanläggningen, med en av de mest avancerade produktionslinjerna av sitt slag i världen, har ett unikt syfte: att överträffa förväntningarna hos audiofiler världen över. IE 600 har designats för att leverera felfri akustisk – och visuell – glädje i årtionden framöver.

​"I det audiofila utvecklingsteamet lyssnar vi noga på den feedback våra otroligt passionerade kunder ger oss. IE 600 levererar en neutral referens i kombination med vår branschledande elementteknik." säger Jermo Köhnke, produktchef på Sennheiser Audiophile. "Den banbrytande akustiska prestandan är klädd i amorft zirkonium med högsta prestanda. IE 600 kommer att vara en referens-hörlur för de mest krävande mobila ljudentusiasterna.”

Kom närmare musiken
Lika utmärkande är IE 600:s exceptionella ljudprestanda, baserat på bland annat den innovativa bakre kammaren och precisionsgjutna resonatorkammare. Dessa skapar en närvaro och intimitet som för lyssnarna närmare musiken, med tydligare accenter och detaljer. Framför elementet sitter dubbla resonatorkammare som är nyckeln till hörlurarnas HiFi-ljud. Dessa kammare är exakt utformade för snäva toleranser och gör även de finaste texturerna i en lyssnares musik hörbara genom att eliminera maskeringsresonanser som i enklare hörlurar kan dölja högre frekvenser.

IE 600 uppnår exceptionell, praktiskt taget distorsionsfri, återgivning av musik tack vare Sennheisers TrueResponse-element. Ett ensamt 7 mm-element möjliggör hela det exceptionella frekvensområdet och extremt låga distorsionen i hörlurarna. Inuti IE 600 har detta system såväl som den bakre kammaren justerats för ett tonalt neutralt, intimt och känslosamt ljud. Detta ger också hörlurarna en verklighetstrogen röst som är särskilt uttrycksfull för vokala framträdanden. Det akustiska systemet har också optimerats för att skapa en brant baskurva, vilket resulterar i en kraftfull men snabb och exakt respons i det lägre registret.

En skräddarsydd passform
IE 600 levererar stort ljud i ett litet, ergonomiskt format. De guldpläterade MMCX-kontakterna är försänkta för bättre stabilitet. De stöder kabeldiametrar på upp till 4,8 mm, vilket gör att lyssnare kan ansluta till ett brett utbud av ljudkällor samt hi-fi-komponenter med balanserade utgångar. Både obalanserade kablar med 3,5 mm-anslutning och balanserade dito med 4,4 mm pentaconn-anslutning följer med, båda para-aramidförstärkta för optimal slitstyrka. Två olika typer av öronsnäckor, silikon och memory foam, i tre storlekar ger en bekväm tätning i vilket öra som helst, medan flexibla, justerbara krokar över öronen ytterligare förbättrar den långvariga komforten för längre lyssningssessioner.

Sennheiser IE 600 kommer att finnas tillgänglig under våren/sommaren med ett cirkapris på 7 190 SEK.


Milan Schlegel PR and Influencer Manager EMEA for Sennheiser Headphones & Soundbars, Sonova Consumer Hearing GmbH
Patric Backlund Hill+Knowlton Strategies

 

Om varumärket Sennheiser

Att bygga framtiden för ljud och tillhandahålla fantastiska ljudupplevelser för våra kunder är vad Sennheisers varumärke har stått för i mer än 75 år. Vi lever och andas ljud, och vi drivs av vår passion att skapa ljudlösningar som gör verklig skillnad. Professionella ljudlösningar såsom mikrofoner, konferenssystem, streamingtekniker och monitoringsystem är en del av Sennheiser electronic GmbH & Co. KGs verksamhet, medan konsumentenheter som hörlurar, soundbars och talförbättrande enheter tillverkas av Sonova Holding AG på licens från Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com