Skip to Content
Sennheiser lanserar studiohörlurarna HD 400 PRO
tillbaka

Sennheiser lanserar studiohörlurarna HD 400 PRO

Ljudspecialisten Sennheiser lanserar ett par professionella hörlurar för mixning, redigering och mastering. HD 400 PRO studioreferenshörlurarna är en idealisk följeslagare för kreatörer som söker naturlig och exakt ljudåtergivning för att bedöma sina ljudmixar. För att underlätta långa sessioner har HD 400 PRO en bekväm och lätt design med öppen baksida utrustad med mjuka velourkuddar. Enheten inkluderar både lindade och raka löstagbara kablar, vilket gör att hörlurarna kan anpassa sig till olika användningspreferenser.

HD 400 PRO är Sennheisers nya studiohörlurar i referenskvalitet
HD 400 PRO är Sennheisers nya studiohörlurar i referenskvalitet

"Vi är glada över att kunna introducera de första öppna studiohörlurarna i Sennheisers PRO-linje", kommenterade Gunnar Dirks, produktchef, Professional Audio. "När du redigerar och mixar behöver du detaljer och ärlighet, och detta är vad HD 400 PRO kommer att ge dig. Tack vare deras linjära, högupplösta återgivning är dessa hörlurar en pålitlig referens för att skapa enastående ljudmixar.”

Utformade för precision
HD 400 PRO har ett brett frekvenssvar på 6 till 38 000 hertz för att ge musikproducenter en fullständig bild av deras mix. De Sennheiser-utvecklade 120-ohm-givarna inkluderar ett membran tillverkat av en speciell polymerblandning, som tillsammans med kraftfulla drivmagneter ger en djupare, men ändå helt klar och väldefinierad bas. Distorsion är under 0,05 % (mätt vid 1 kHz, 90 dB SPL).

HD 400 PRO återger ljud över det hörbara frekvensområdet exakt, vilket ger dig otyglad tillgång till nyanserade övertoner och atmosfär i din musik, samtidigt som den avslöjar ett djärvt, artikulerat lägre område.

Studiohörlurarna HD 400 PRO hjälper dig att ta fram alla små detaljer i din musik
Studiohörlurarna HD 400 PRO hjälper dig att ta fram alla små detaljer i din musik

 

Utformade för rymd
Hörlursgivarna i HD 400 PRO sitter i en liten vinkel och återskapar försiktigt den optimala triangulära lyssningspositionen du skulle placera dig i när du lyssnar på monitorhögtalare i en inspelningsstudio. Dessutom säkerställer HD 400 PROs öppna baksida en naturlig spridning av ljud, obehindrad av de akustiska strukturer som krävs i stängda konstruktioner. Båda aspekterna skapar en bred och rymlig ljudscen, neutral och transparent, vilket gör att ljudproducenter kan arbeta tryggt med vetskapen om att deras slutmix överförs korrekt till lyssnarna.

Utformade för komfort
HD 400 PRO-hörlurarna har hög komfort som förlänger kreativitet. En noggrant konstruerad ultralätt ram placerar öronkåporna på plats och kramar försiktigt om öronen med minimalt tryck. Mjuka velourkuddar låter användare fokusera på projekt i timmar i sträck, medan den öppna, cirkumaurala designen erbjuder tillräcklig ventilation för öronen att hålla sig svala, även under långa mixningssessioner.

En del av Dear Realitys monitor-plugin
HD 400 PRO kan användas med Dear Realitys plugins för monitor-hörlurar, som skapar ett virtuellt mixrum med noggrant designad akustik tack vare avancerad rumslig ljudteknik. Hörlurarna har redan integrerats i funktionen Spatial Headphone Compensation i dearVR MIX; dearVR MONITOR integration kommer att släppas i slutet av detta år.

Bekväma i timmar i sträck: HD 400 PRO referenshörlurar har en ultralätt design
Bekväma i timmar i sträck: HD 400 PRO referenshörlurar har en ultralätt design

HD 400 PRO är tillgänglig nu och kostar cirka 2 500 SEK. Hörlurarna kommer med en tremeters lindad kabel och en 1,8-meters rak kabel, båda utrustade med en 3,5 mm (1/8”) jackplugg för bärbara källor. En 6,3 mm (1/4”) adapter ingår, vilket säkerställer att HD 400 PRO ansluts till ditt mixerbord eller ljudgränssnitt.

Teknisk data
Akustisk princip: dynamisk, öppen
​Öronkoppling: cirkumaural
​Frekvensgång: 6 – 38 000 Hz
​THD: < 0,05 % (vid 1 kHz, 90 dB SPL)
​Impedans: 120 Ω
​Ljudtrycksnivå: 110 dB (1 kHz, 1 Vrms)
​Kontakt: 3,5 mm (1/8”) uttag med adapter till 6,3 mm (1/4”) uttag
​Vikt: 240 g (utan kabel)

Högupplösta bilder kan hämtas här.


Patric Backlund Hill+Knowlton Strategies

Om varumärket Sennheiser

Att bygga framtiden för ljud och tillhandahålla fantastiska ljudupplevelser för våra kunder är vad Sennheisers varumärke har stått för i mer än 75 år. Vi lever och andas ljud, och vi drivs av vår passion att skapa ljudlösningar som gör verklig skillnad. Professionella ljudlösningar såsom mikrofoner, konferenssystem, streamingtekniker och monitoringsystem är en del av Sennheiser electronic GmbH & Co. KGs verksamhet, medan konsumentenheter som hörlurar, soundbars och talförbättrande enheter tillverkas av Sonova Holding AG på licens från Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com