Skip to Content
Sennheiser Consumer Audio avslöjar framtidsplaner
tillbaka

Sennheiser Consumer Audio avslöjar framtidsplaner

Sennheiser och Sonova kommer att verka under Sennheisers varumärkesparaply och förse Sennheisers kunder med branschledande ljudlösningar.

Stockholm, 3 mars 2022 – Sennheisers konsumentverksamhet är nu officiellt en del av Sonova Holding AG. Sennheisers konsumentprodukter kommer under Sonova att fortsätta att ligga i framkant för ljud och ge konsumenterna den perfekta lösningen, oavsett om det är en uppslukande ljudupplevelse med premiumhörlurar och AMBEO Soundbars, eller på en bullrig restaurang med talförbättrade hörselhjälpmedel.

Story image

"Sennheiser och Sonova delar många värderingar och kommer att dra nytta av en mängd olika kompletterande styrkor", säger Martin Grieder, som kommer att vara ansvarig för den nybildade verksamheten på Sonova som GVP Consumer Hearing. "Båda varumärkena har en passion och dedikation till högkvalitativt ljud med innovation som verksamhetens kärna."

Sennheiser och Sonova kommer att verka under Sennheisers varumärkesparaply och förse Sennheisers kunder med branschledande ljudlösningar. Ett långsiktigt licensavtal har ingåtts med Sonova för användningen av Sennheisers varumärke. Den nya konstellationen tillgodoser perfekt konsumenternas behov när de ska välja ett par nya hörlurar. Hi-Fi-ljudkvalitet, bärkomfort, lång batteritid, brusreducering och förbättrad hörsel är nyckelattribut för Sennheiser Consumer-produkter och Sonova.

Under ett pressevenemang under gårdagen bekräftade dessutom Sennheiser Consumer Innovation att premiumhörlurar, audiofilsegmentet, förbättrad hörsel och soundbars kommer att vara de fyra nyckelproduktsegmenten. Sonova Consumer Hearing har meddelat en fullspäckad line-up med nya produkter som förväntas i alla dessa fyra kategorier under 2022, inklusive nya produkter i det hyllade MOMENTUM-sortimentet. Företaget fördubblade också sin investering i audiofila hörlurar efter den nyligen lanserade prisbelönta IE-hörlursserien, med många fler spännande produkter på gång.

Marknaden för premiumhörlurar värderas för närvarande till cirka 20 miljarder USD och förväntas tredubblas till 60 miljarder USD under de kommande sju åren. Denna tillväxt kommer att drivas av smartphone-tillbehör eftersom för närvarande endast cirka 20 procent av smartphoneanvändarna har så kallade true wireless-hörlurar. Det segmentet förväntas växa till 70 procent under de kommande sju åren.* Sennheiser Consumer Audio kommer att ligga i framkant av denna övergång med sina true wireless-produkter.

Tekniken bakom äkta trådlösa hörlurar och hörapparater konvergerar också för att skapa ett snabbt växande hörselsegment. Sonovas förvärv av Sennheiser Consumer-verksamheten sätter företaget i en mycket stark position fär att leda marknaden.

Sennheisers konsumentprodukter kommer att fortsätta att övertyga med ett förnyat fokus och kommande spännande tekniska innovationer, samtidigt som de förblir trogna Sennheisers ljud och varumärke som användarna har kommit att älska.

*UBS-rapport, 30 juni 2021: Smarta trådlösa hörlurar, nästa enhet som når en årlig försäljning på 1 miljard enheter. 


 


Patric Backlund Hill+Knowlton Strategies

Om varumärket Sennheiser

Att bygga framtiden för ljud och tillhandahålla fantastiska ljudupplevelser för våra kunder är vad Sennheisers varumärke har stått för i mer än 75 år. Vi lever och andas ljud, och vi drivs av vår passion att skapa ljudlösningar som gör verklig skillnad. Professionella ljudlösningar såsom mikrofoner, konferenssystem, streamingtekniker och monitoringsystem är en del av Sennheiser electronic GmbH & Co. KGs verksamhet, medan konsumentenheter som hörlurar, soundbars och talförbättrande enheter tillverkas av Sonova Holding AG på licens från Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com