Skip to Content
Överlägset ljud för bästa tv-upplevelsen
tillbaka

Överlägset ljud för bästa tv-upplevelsen

Sennheisers nya RS 5200 höjer lyssningsupplevelsen för tv-tittande

Stockholm, 30 september, 2021 – Sennheiser RS 5200 höjer TV-upplevelsen med digitala trådlösa funktioner och enkel användning. Ljudspecialisten fokuserar också på användarvänlighet med personliga ljudalternativ och förbättrad bärkomfort i en lätt design.

RS 5200 gör det enkelt att anpassa ljudinställningarna efter individuella behov. Speech Clarity-funktionen kan aktiveras med en knapptryckning för att minska störande bakgrundsljud, vilket gör exempelvis dialog lättare att förstå. Dessutom förbättrar tre hörselprofiler tydligheten i olika frekvensområden. För att balansera ljudet erbjuder RS 5200 också oberoende volymkontroll för vänster och höger öra.

Designad för längre tittarsessioner: Sennheisers nya RS 5200 gör TV-upplevelsen ännu mer njutbar
Designad för längre tittarsessioner: Sennheisers nya RS 5200 gör TV-upplevelsen ännu mer njutbar


”Denna nästa generation av Sennheisers RS 5000 -serie ger lyssnarna en förbättrad ljudupplevelse vid tv-tittande. RS 5200 kombineraröverlägsen ljudkvalitet, tydligare talad dialog och trådlösa funktioner i en elegant och lättanvänd lösning med förbättrad komfort för längre tittande", säger Irene Strüber, Product Manager Enhanced Hearing på Sennheiser. "Även när dina behov förändras kommer RS 5200:s ljudanpassningsalternativ att kunna hänga med."

Trådlös anslutning med enkel installation

Tack vare kristallklar digital trådlös överföring med RS 5200 kompliceras inte tittarupplevelsen av kablar. Lyssnarna är fria att röra sig i rummet och kan till och med njuta av en oöverträffad ljudupplevelse från upp till 70 meter från den diskreta sändarenheten.

Installation och daglig användning av systemet är mycket enkelt. Den diskreta horisontella dockningsstationen kan anslutas till TV:n via antingen digitala (optiska) eller analoga ljudkablar. Mottagarens inbyggda uppladdningsbara batteri ger upp till tolv timmars uppspelning för tv-tittande utan avbrott. Användare kan ladda mottagarens batteri genom att docka den i basstationen. Systemet meddelar användaren när batteriet är lågt och det stängs av automatiskt för att spara ström när det inte används.

Med RS 5200 kan lyssnare nu välja mellan fyra stilar och storlekar på öronadaptrar för att hitta den perfekta passformen
Med RS 5200 kan lyssnare nu välja mellan fyra stilar och storlekar på öronadaptrar för att hitta den perfekta passformen


Komforthöjande design

RS 5200:s lätta ergonomiska design ökar komforten genom att minska trycket på öronen. För att hitta den perfekta passformen kan lyssnare nu välja mellan fyra stilar och storlekar på öronadaptrar, inklusive silikonadaptrar i S- och L -storlekar. Memory foam-adaptrarna formar sig till örat vilket ger bättre ljudisolering. Användare kan dessutom välja adaptrarna med öppet skum för att släppa in mer omgivande ljud. Sättet att bära RS 5200 under hakan eliminerar tryck mot tinningarna och garanterar användarvänlighet även med glasögon.

Sennheiser RS 5200 finns tillgängliga nu med ett cirkapris på 2 799 SEK.


Signe Jungløw Communications Manager, Sennheiser Nordic A/S
Patric Backlund Hill+Knowlton Strategies

 

Ytterligare bilder kan hämtas hem från Sennheiser Brandzone.


Contacts
Signe Jungløw Communications Manager, Sennheiser Nordic A/S
Patric Backlund Hill+Knowlton Strategies
Milan Schlegel PR and Influencer Manager Consumer - EMEA, Sennheiser electronic GmbH & Co. KG
Kai Detlefsen Marketing Manager, Dear Reality
Om Sennheiser Nordic A/S Sweden

Att forma framtiden för ljud och skapa unika ljudupplevelser för kunderna är målet som förenar Sennheisers anställda och partners över hela världen. Familjeföretaget leds idag av Daniel Sennheiser och Dr. Andreas Sennheiser, den tredje generationen av familjen som driver företaget. Sennheiser är en av världens ledande tillverkare av hörlurar, högtalare, mikrofoner och trådlösa överföringssystem. Under 2020 var Sennheiser-koncernens totala omsättning 573,5 miljoner euro. www.sennheiser.com

Avtryck

Privatliv