Hörselhjälpmedel över WiFi för ljud över hela universitetsområdet

Sennheiser MobileConnect strömmar ljudinnehåll live via WiFi och i överlägsen kvalitet till alla mobila enheter för studenter och publik. 

Ladda ner app


Till följd av konceptet Ta med din egen enhet är det ett lättanvänt och intuitivt system för hörselhjälpmedel. Den nya generationen av MobileConnet består av tre komponenter: MobileConnect-stationen, MobileConnect-hanteraren, programvara och MobileConnect-appen (iOS och Android) för användning på studentens smartphone. 

Funktioner

Överlägset ljud

 • Se icon like outline 3x

Låg fördröjning är nödvändigt för hörselhjälpmedel. MobileConnect möjliggör överföring med låg fördröjning till mobila enheter. Det ger ljudströmmar i realtid med högkvalitativt ljud och perfekt taltydlighet. Integreringen till befintliga nätverk möjliggör Hörselhjälpmedel överallt och när som helst.

Personlig hörselassistent

 • Se icon touch control 3x

Den personliga hörselassistenten gör det möjligt för användare att justera ljudsignalen så att den passar deras individuella hörselbehov perfekt. Pekskärmen för den enkel och intuitiv att använda. Hörselassistenten förbättrar taltydligheten och ger överlägsen ljudkvalitet.

Integrering och användning

 • Se icon double check 3x

MobileConnect är enkelt att integrera med befintliga nätverk och ljudinfrastrukturer. Administration och konfiguration av systemet är enkelt med MobileConnect-hanteraren.

Ta med din egen enhet

 • Se icon mobile phone 3x

Studenter och publik kan använda sina egna enheter som mottagare. Ingen ytterligare maskinvara krävs. Användare kommer tycka att den välbekanta enheten är bekväm att använda. Administratören kommer att upptäcka hur enkelt hantering och underhåll är. Den totala ägandekostnaden begränsas.

Skanner för QR-kod

 • Se icon qr code 3x

Användaren kan komma åt kanalen genom att ange ett kanal-ID eller genom att skanna en QR-kod.

Unicast-överföringsteknik

 • Se icon wifi signal 3 3x

MobileConnect gör det möjligt att överföra ljudinnehåll över WiFi till alla smartphones (iOS och Android).

Kompatibel med
Hörlurar 
Hörapparater
Cochleaimplantat

Personlig hörselassistent

Den personliga hörselassistenten gör att användare kan justera ljudsignalen så att den passar deras individuella hörselbehov samt förbättrar taltydligheten och ljudkvaliteten. Den intuitiva pekskärmen gör det enkelt för de med hörselnedsättning att att komma åt hörselhjälmedel.

Personlig hörselassistent

Flexibel nätverksintegrering

På grund av tillgången på olika integrationssätt kan MobileConnect integreras flexibelt i vilken IT-infrastruktur som helst.

MobileConnect Manager

När Manager-läget är valt är MobileConnect Manager den enda administrationspunkten för alla MobileConnect Station-enheter. Detta passar bäst vid hantering av flera stationer och erbjuder högsta möjliga skalbarhet för professionell IT-infrastruktur.

MobileConnect Manager

Standalone Mode

När enstaka MobileConnect Station-enheter används kan de köras i ett fristående läge kallat Standalone Mode, som ett alternativ till att använda en MobileConnect Manager. Detta underlättar nätverksintegration och är särskilt fördelaktigt när en mer begränsad IT-infrastruktur används.

Standalone Mode

MobileConnect Station

MobileConnect Station är maskinvarukomponenten i MobileConnect-systemet. Den är utrustad med Power over Ethernet, XLR och Dante™ och kan därför installeras var som helst i nätverket, oavsett om det är i ett auditorium eller ett centralt serverrum.

More information here
MobileConnect Station

Seminar May 12, 2021 - MobileConnect – Audio over WI-FI

Seminar May 12, 2021 - MobileConnect – Audio over WI-FI

In this 1-hour online seminar on MobileConnect, Sennheiser's next generation assistive listening solution, you will learn how MobileConnect utilizes the existing WI-FI network for low latency audio streaming to the listener’s own smartphone. Mer

Our success stories

Nedladdningar

 • Digital broschyr
  • Digital Brochure MobileConnect (2.8 MB) Download

 • User Guide & Documentation
  • User Guide & Documentation - MobileConnect Download

 • Privacy & Cookies
  • Privacy and Cookies - MobileConnect Download

 • Terms of Use
 • EU-försäkran om överensstämmelse
  • EU Declaration of Conformity - MobileConnect Station (890 KB) Download

 • Spec Sheets
  • MobileConnect System Specification (250 KB) Download

Kontakta oss

Sennheiser MobileConnect - ett innovativt system för lättillgänglig hörselstöd för teater, opera och musikal. Fyll i formuläret idag och låt oss berätta hur MobileConnect skapar nya kunder.