MKH Series

Upptäck ljudets själ

Högupplöst digital inspelningsteknik kräver mikrofoner av samma nivå. State-of the-art brusfria mikrofoner av Sennheisers MKH-serie håller måttet, definitivt. De utelämnar ingenting och tillför ingenting till själva ljudet - denna serie av kondensatormikrofoner som älskar sanna ljud är gjort för professionella studioproduktioner inomhus och utomhus. MKH 8060 har särskilt utformats för utomhus - en riktig specialist för film, dokumentär och ENG - och MKH 8070, som utvecklats för stora idrottsevenemang och livesändning. Med dessa mikrofoner kan du nu fånga in atmosfären av överväldigande idrottsevenemang och inspirerande framföranden av världskända kyrkokörer eller orkestrar, allt i full Sennheiser-MKH-kvalitet.

Vi bidrar med klass till klassisk

High-tech med en stark känsla av hantverk, det står MKH-seriens klassiker och MKH 800- och 8000-serien för. Överlägsna brusfria mikrofoner som kommer med ett brett frekvensomfång, stort dynamisk omfång och fem omkopplingsbara pick-up-mönster.

Go to MKH 800 Gå till MKH 800

Vi bidrar med klass till klassisk

Ljudet av det som händer

Förvånansvärt liten för en professionell pistolmikrofon - MKH 8060 ger dig kvalitetsljud till dina spännande bilder. Oavsett om det är en spelfilm, dokumentär eller ENG.

Gå till MKH 8060

Ljudet av det som händer

En bra sport

Dess utmärkta riktningsegenskaper och off-axis-linjäritet gör MKH 8070 till den ideala kompanjonen för stora TV- och idrottsevenemang. Med dess utmärkt täckande pick-up-mönster kommer fångar den säkert det magiska ögonblicket även på längre avstånd.

Gå till MKH 8070

En bra sport

Pick-up-mönster av MKH-serien

Dessa bilder visar den rumsliga fördelningen av känsligheten för olika mikrofontyper.

Rundupptagande

Det rundupptagande mönstret plockar upp ljudet jämnt från alla riktningar. Det är det idealiska mönstret för inspelning av stora ljudkällor. Även för närmickning uppstår ingen skarp kontrast eller närhetseffekter. Om den akustiska atmosfären inte är alltför reflekterande ger mönstret mycket imponerande inspelningar.

Gå till MKH 800 Twin Gå till MKH 8020 Gå till MKH 800

Rundupptagande

Wide-kardioid

Wide-kardioid är ett mönster som ligger mellan rundupptagande och hjärtformat (njure). 10 dB bakre dämpning orsakar en moderat off-axis ljudreduktion och en bra efterklang med rätt balans vid större inspelningsavstånd, särskilt i rum med mindre perfekt akustik. Som det rundupptagande mönstret är wide-kardioidmönstret idealisk för stora ljudkällor. Det orsakar mindre basåtergivning än kardioidmönstret när den används för närmickning.

Gå till MKH 800 Twin Gå till MKH 800 Gå till MKH 8090

Wide-kardioid

Kardioid

Detta är det mest använda riktningsmönstret - lämpligt för nästan alla applikationer. Det minskar avsevärt efterklangsfältets inflytande på det akustiska rummet. Detta kan med fördel utnyttjas i lokaler med dålig akustik eller när störande ljud påverkar främst från baksidan.

Gå till MKH 800 Twin Gå till MKH 800 Gå till MKH 8040

Kardioid

Super-kardioid

Den skarpare riktverkan av super-kardioid mönstret ger högre dämpning än kardioid-mönstret för off-axis-ljud från sidan. Det minskar risken för akustisk återkoppling, till exempel på scenen där övervakningshögtalarna är placerade nära upptagningsvinkeln av super-kardioiden (120 °). På grund av dess höga laterala dämpning (10 dB) föredras super-kardioiden ofta för att lyfta fram solister där kraven för laterala akustiska separationer är högre. Närhetseffekten är mer uttalad än för kardioid-mönstret.

Gå till MKH 800 Twin Gå till MKH 800 Gå till MKH 8050 Gå till MKH 50

Super-kardioid

åttakopplad/dubbelriktad

Genom att fullständigt utesluta sidoljud är den åttakopplade upptagningen särskilt lämpad för att separera och stödja intilliggande ljudkällor, t.ex. enskilda instrument eller grupper av instrument i en orkester. Också snedvridna primära ekon från golvet eller taket och tillhörande kamfilter effekter kan reduceras effektivt. På grund av den symmetriska designen av den akustiska MKH-omvandlaren är 8-mönstret unikt och det mest neutrala mönstret att tillgå. Närhetseffekten är dock mer uttalad än hos superkardioid-mönster.

Gå till MKH 800 Twin Gå till MKH 800 Gå till MKH 30

åttakopplad/dubbelriktad

Lobar

Ännu skarpare riktverkan kan uppnås med akustisk interferens - principen utnyttjas av "shotgun"-mikrofonerna. Interferensmetoden fungerar bra för mellan- och högfrekvenser beroende på längden av interferensröret och längden av själva mikrofonen. För låga frekvenser minskar interferenseffekten och riktverkan liknar super-kardioid-mönstret. MKH-serien erbjuder shotgun-mikrofoner i olika längder för alla inspelningsapplikationer.

Gå till MKH 8060 Gå till MKH 416 Gå till MKH 8070

Lobar

Newsletter subscription