Uppgradera till en smartare reseupplevelse

Uppgradera till en smartare reseupplevelse

Sennheiser introducerar PXC 550-II Wireless på IFA 2019

Stockholm, 5 september, 2019 - Under IFA 2019 kommer ljudspecialisten Sennheiser att introducera nästa generation av företagets hyllade trådlösa hörlurar PXC 550. De nya PXC 550-II Wireless bygger på samma enastående komfort och ljudkvalitet som sin föregångare för att erbjuda en ännu mer sofistikerad och intuitiv upplevelse för resenärer. Uppgraderingarna inkluderar bland annat kompatibilitet med Bluetooth 5.0 och stöd för AAC-kodek för överlägset trådlöst ljud. Dessutom kommer PXC 550-II med en ny knapp för röstassistenter, som ger tillgång till smarta röstassistenter såsom Siri, Google Assistant eller Amazon Alexa med en knapptryckning. Hörlurarna har vidare aktiv brusreducering som sömlöst justerar nivån för att ge bästa möjliga lyssningsupplevelse. Den nya Anti-Wind-inställningen gör att brusreduceringen blir extra effektiv även i svåra utomhusmiljöer.

"Den nya PXC 550-II Wireless har skapats för att uppgradera varje resa med oöverträffad ljudkvalitet och trådlös frihet oavsett om du slappnar av under en flygning eller om du är på språng i staden," sade Dr. Christian Ern, produktansvarig för konsumenthörlurar på Sennheiser. "Den ursprungliga PXC 550 Wireless erbjöd en exceptionell premiumupplevelse som skämde bort användaren med en fusion av prestanda och komfort och gjorde varje interaktion intuitiv genom att förutse deras behov. Efterträdaren bygger vidare på denna upplevelse genom att ge tillgång till röstinteraktion med digitala assistenter med en enkel beröring."

Nya PXC 550-II Wireless bygger vidare på föregångarens exceptionella komfort och ljudkvalitet samt kommer med en särskild knapp för röstassistenter.
Nya PXC 550-II Wireless bygger vidare på föregångarens exceptionella komfort och ljudkvalitet samt kommer med en särskild knapp för röstassistenter.

Res med överlägset ljud
Nya PXC 550-II Wireless har försetts med stöd för Bluetooth 5.0 samt för den högkvalitativa AAC-kodeken. Dessa förbättringar tillsammans med stöd för aptX hjälper till att leverera den kompromisslösa ljudkvalitet som Sennheiser är kända för. Musik och filmer kan avnjutas med enastående tydlighet, balans och dynamik, medan stöd för aptX Low Latency garanterar perfekt synk mellan ljudet och media på skärmen. Och oavsett var resan tar dig, anpassas hörlurarnas aktiva brusreducering sömlöst till omgivande ljudnivåer för att ge den exakta brusreducering som behövs - även i utmanande utomhusmiljöer, tack vare en ny inställning specifikt för blåst.

PXC 550-II Wireless har vidare tre mikrofoner som gör det enkelt att föra samtal även när du är på språng. Sennheisers expertis inom mikrofonteknik säkerställer kristallklart tal när du pratar i telefon eller ger röstkommandon.

Njut av en smartare uppkopplad upplevelse
PXC 550-II Wireless har designats för att förutse dina behov och göra varje interaktion enkel och intuitiv. Via den integrerade pekplattan på högra kåpan justerar du volymen, startar eller stoppar musiken, hoppar till nästa stycke eller svarar på samtal med en enkel beröring. Hörlurarna startar och ansluter via Bluetooth helt automatiskt när du fäller upp dem. Och Smart Pause-funktionen känner av när du tar av dig lurarna och pausar musiken automatiskt för att återuppta uppspelningen när du tar på dig dem igen.

PXC 550-II Wireless har utformats för att förutse dina behov och för att göra varje interaktion helt intuitiv.
PXC 550-II Wireless har utformats för att förutse dina behov och för att göra varje interaktion helt intuitiv.

PXC 550-II Wireless ansluts sömlöst till dina olika enheter för att göra din användning så enkel och bekväm som möjligt. De har dessutom en särskild knapp för röstassistenter, som till exempel Siri, Google Assistant eller Amazon Alexa. Sennheisers kostnadsfria Smart Control-app gör det vidare möjligt för dig att anpassa ljudet efter ditt eget tycke och smak: du kan välja mellan flera olika färdiga inställningar eller ställa in ljudet manuellt med appens equalizer. Appen låter dig dessutom justera brusreduceringen och hålla dina hörlurar uppdaterade med den senaste mjukvaran.

Framtagna för en skön resa
Med aktiv brusreducering på har hörlurarna en batteritid på upp till 20 timmar via Bluetooth eller 30 timmar ansluten via den medföljande sladden vilket gör att du kan resa över hela världen på en enda laddning. För att säkerställa komfort under långa resor har den avancerade ergonomiska designen ett vadderat huvudband av syntetiskt läder och roterande öronkåpor som gör det enkelt att få perfekt passform. Lätta premiummaterial, som borstat svart rostfritt stål som används i de robusta gångjärnen och reglagen, förhindrar trötthet när du bär hörlurarna - och hjälper också till att göra PXC 550-II Wireless enkel att ta med dig var du än reser. Med en plan platt design och ett kompakt fodral skapat för att lätt få plats i en väska eller i stolsfickan på flyget är de den perfekta följeslagaren för att resa i stil.

PXC 550-II Wireless kommer att finnas tillgänglig i oktober med ett cirkapris på 349 EUR.Bilder kan även hämtas hem från Sennheiser Brandzone.

The Sennheiser Brandzone

 


Victoria Chernih Communications Manager North and East Europe, Sennheiser
Patric Backlund Hill+Knowlton Strategies

 

 

 

 

 

 

 

Headphones
Om Sennheiser Nordic A/S Sweden

Sennheiser grundades 1945 och firar i år sitt 75-årsjubileum. Att forma framtiden för ljud och skapa unika ljudupplevelser för kunderna är målet som förenar Sennheisers anställda och partners över hela världen. Familjeföretaget leds idag av Daniel Sennheiser och Dr. Andreas Sennheiser, den tredje generationen av familjen som driver företaget. Sennheiser är en av världens ledande tillverkare av hörlurar, högtalare, mikrofoner och trådlösa överföringssystem. Under 2018 var Sennheiser-koncernens totala omsättning 710,7 miljoner euro. www.sennheiser.com

Avtryck

Privatliv

Sennheiser Nordic A/S Sweden
Vretenvägen 10
171 54 Solna
Sweden