Sennheiser introducerar MOMENTUM True Wireless 2

Sennheiser introducerar MOMENTUM True Wireless 2

Ture wireless-hörlurar med ljudet i fokus

Stockholm, 13 mars, 2020 - Det går att lyssna på musik i true wireless-hörlurar men man kan också uppleva det fantastiska ljudet från Sennheisers MOMENTUM True Wireless 2, som introduceras av Sennheiser idag. Ljudspecialisten har tagit sina true wireless-premiumhörlurar till ännu högre höjder: hörlurarna garanterar bästa möjliga lyssningsupplevelse när som helst med förbättringar som aktiv brusreducering (Active Noise Cancellation eller ANC), förbättrad ergonomi och en enastående batteritid på sju timmar, som kan förlängas till upp till 28 timmar genom att ladda dem med det medföljande fodralet.

”Vi på Sennheiser har under 75 år varit besatta av att forma ljudets framtid och skapa unika ljudupplevelser för våra kunder. Med MOMENTUM True Wireless 2 är vårt mål att omdefiniera standarden för lyssnande med true wireless-hörlurar", säger Stephane Hareau, global chef för konsumentprodukter på Sennheiser. "Den nya generationen bygger på sin populära föregångare och levererar kompromisslöst Sennheiser-ljud, samtidigt som MOMENTUM True Wireless-upplevelsen tas till nästa nivå med tillägg av aktiv brusreducering, förbättrad ergonomi och en enastående batteritid”, tillade Frank Foppe, produktchef på Sennheiser.

MOMENTUM True Wireless 2 har utformats för att ge bästa möjliga lyssningsupplevelse när som helst.
MOMENTUM True Wireless 2 har utformats för att ge bästa möjliga lyssningsupplevelse när som helst.

Den bästa lyssningsupplevelsen - när som helst och var som helst
Som det självklara valet för den kräsna lyssnaren ger nya MOMENTUM True Wireless 2 enastående ljudkvalitet som kan avnjutas i alla situationer. Skillnaden är deras överlägsna ljudteknik: Sennheisers 7 mm dynamiska högtalarelement, designade och tillverkade på företagets huvudkontor i Tyskland, skapar enastående stereoljud med djup bas, naturligt mellanregister och tydlig, detaljerad diskant. Denna ljudupplevelse kan enkelt anpassas efter smak via den inbyggda equalizern och Sennheisers Smart Control-app.

Det är nu möjligt att njuta av otroligt hifi-ljud även i bullriga miljöer tack vare den nya aktiva brusreduceringsfunktionen. Tillsammans med hörlurarnas utmärkta passiva ljudisolering minimeras distraktioner utan att kompromissa med ljudkvaliteten. När en större situationsmedvetenhet behövs gör funktionen Transparent Hearing det möjligt för användaren släppa in ljud från omgivningen genom en enkel beröring på enheten. Detta gör det också möjligt att föra ett vanligt samtal utan att behöva ta av sig hörlurarna.

MOMENTUM True Wireless 2:s aktiva brusreducering arbetar tillsammans med deras utmärkta passiva ljudisolering för att minimera ljud från omgivningen utan att kompromissa med ljudkvalitet.
MOMENTUM True Wireless 2:s aktiva brusreducering arbetar tillsammans med deras utmärkta passiva ljudisolering för att minimera ljud från omgivningen utan att kompromissa med ljudkvalitet.

Hörlurarna möjliggör ett naturligt sätt att genomföra telefonsamtal eller interagera med smarta enheter genom röstkommandon. Hörlurarnas avancerade strålformningsteknik använder två mikrofoner för att minska buller och säkerställa kristallklar röstupptagning.

Snabb och tillförlitlig trådlös ljudöverföring säkerställs med hjälp av Bluetooth 5.1 och stöd för de senaste ljudkodekarna, inklusive AAC och Qualcomm aptX.

En smartare användarupplevelse för att göra livet enklare
MOMENTUM True Wireless 2 har skapats för att förutse alla behov och förenkla varje interaktion. Användningen är otroligt intuitiv tack vare enkla touchkontroller. Dessa kan även anpassas för att låta användare definiera hur de vill styra ljud, samtal eller aktivera röstassistenter som Google Assistant eller Apple Siri. Lika intuitiv är den praktiska Smart Pause-funktionen, som automatiskt pausar ljuduppspelning när öronsnäckorna tas ur och sömlöst återupptas när de sätts in i örat.

Användarvänlighet förbättras också av Sennheisers Smart Control-app som möjliggör EQ-justeringar och uppdateringar av systemmjukvara samt låter användaren anpassa inställningar för pekgränssnittet och Transparent Hearing.

Designad för en hel dag av bekvämt lyssnande
N
ya MOMENTUM True Wireless 2 har utvecklats för optimal användarvänlighet och komfort under hela dagen. Hörlurarna är 2 mm mindre än den tidigare modellen för att förbättra ergonomin och bästa möjliga passform samt för att minimera trötthet. Med 7 timmars uppspelningstid, nästan två gånger längre än sin föregångare, kan användare använda dem hela dagen. Med hjälp av det medföljande laddningsfodralet kan lyssningstiden förlängas med upp till 28 timmar.

Precis som tidigare MOMENTUM-produkter från Sennheiser har den andra generationen av MOMENTUM True Wireless en elegant tidlös design. De är tillverkade av noggrant utvalda premiummaterial för att säkerställa ett stilrent utseende, hållbarhet och IPX4-klassad väderbeständighet. Utöver den klassiska svarta versionen kommer MOMENTUM True Wireless 2 att lanseras i ett snyggt vitt färgschema med matchande laddningsfodral.

Utöver den klassiska svarta versionen kommer MOMENTUM True Wireless 2 även att finnas i ett vitt utförande.
Utöver den klassiska svarta versionen kommer MOMENTUM True Wireless 2 även att finnas i ett vitt utförande.

MOMENTUM True Wireless 2 i svart lanseras med start i april och med ett cirkapris på 3 190 SEK. Den vita modellen kommer att lanseras senare under året.


Maik Robbe Communications Manager UK & Nordics, Sennheiser
Patric Backlund Hill+Knowlton Strategies


 

 

 

Headphones
Om Sennheiser Nordic A/S Sweden

Sennheiser grundades 1945 och firar i år sitt 75-årsjubileum. Att forma framtiden för ljud och skapa unika ljudupplevelser för kunderna är målet som förenar Sennheisers anställda och partners över hela världen. Familjeföretaget leds idag av Daniel Sennheiser och Dr. Andreas Sennheiser, den tredje generationen av familjen som driver företaget. Sennheiser är en av världens ledande tillverkare av hörlurar, högtalare, mikrofoner och trådlösa överföringssystem. Under 2018 var Sennheiser-koncernens totala omsättning 710,7 miljoner euro. www.sennheiser.com

Avtryck

Privatliv

Sennheiser Nordic A/S Sweden
Vretenvägen 10
171 54 Solna
Sweden